Pinterest!

woensdag 28 september 2011

Getagd....

Ik werd vandaag getagd door plagneetje.... ik moet nu 10 dingen over mezelf vertellen..... mmmmm ff denken...

1. Ik hou van de zon! Dagen zoals vandaag geven me super veel energie (die ik op een later moment opgebruik). Ik neem een goed boek en installeer me in het zonnetje en ik ben gelukkig! In de winter zet ik me achter ons groot raam vanachter met m'n gezicht in de zon en droom van de zomer :-)
2. Ik schreef net al over een goed boek lezen in de zon. Ik lees dus heel graag. Ik lees ongeveer 1 boek per week op dit moment. Nu ben ik 'kalme chaos' van Sandro Veronesi aan het lezen.
3. Ik haat van te laat komen en mensen die te laat komen zonder dit te laten weten. Ik probeer zelf altijd zo stipt mogelijk te zijn. Op tijd zijn is een vorm van respect vind ik.
4. Ik woonde tot voor kort niet graag waar we wonen. Ik kende hier heel weinig mensen maar sinds ons meisje naar school gaat, heb ik meer mensen leren kennen en voel ik me hier ook beter.
5. In de helft.... dit is nog niet zo makkelijk. Oja, nog iets wat niet veel mensen van me weten is dat ik afgestudeerd ben als verpleegkundige maar nooit als verpleegkundige heb gewerkt.
6. Ik ben min of meer verslaafd aan facebook. Ik sta op en zet facebook aan en het blijft aan tot als ik ga slapen. Ik zit er natuurlijk niet de hele tijd op maar ik vind het fijn om af en toe eens te kijken waar anderen mee bezig zijn...
7. Een evidentie en iets wat elke mama/papa wel zal herkennen (of zou moeten herkennen): maar ik hou zielsveel van m'n kindjes! Ze zijn mijn alles, mijn wereld! Ik heb angst dat er met één van hen of met mij iets zou gebeuren en zij mij of ik hen zou moeten missen.... ik probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn maar het komt toch dagelijks door m'n gedachten...
8. Ik droom ervan een webshopje op te starten met zelfgemaakte kleding voor kindjes maar ik vind mezelf niet goed genoeg en vrees nooit goed genoeg te zijn. Ik vind m'n creaties zeker ok voor mezelf en m'n kindjes maar ik durf het niet aan iets voor anderen te maken. Ik ben dus nogal een onzeker type.
9. Ik hou van reizen. Voor onze kindjes gingen we vooral naar Amerika en we hebben daar ons hart verloren. We hopen er binnen enkele jaren, als de kindjes wat groter zijn, terug te keren en eens een reis van 2 maand te doen. Op dit moment houden we het bij reizen in Europa maar dan wel met onze tent op een camping, vinden we heel leuk en relax! Een mobilhome spreekt ons ook enorm aan.
10. De laatste.... ik ben geboren in het verkeerde tijdperk. Mijn hart gaat uit naar alles uit de laat jaren 50 - jaren 60 - begin jaren 70. Ik hou van de decoratie, meubelen, auto's, kleding, muziek,... uit die periode.

Zo, dit was het. Hopelijk hebben jullie me nu wat beter leren kennen.

Nu moet ik ook 5 bloggers aanduiden:

Lien
MaManon
Karo
Lynn....
Piepow

blij!!!!

en wel hierom:



MOOI!!!

maandag 26 september 2011

Patroon dat nog niet volledig op punt staat

Lotte met de poncho aan

Nog een truitje gemaakt voor Bas in nicky velours. Lekker zacht. Patroon zelfgetekend maar staat nog niet volledig op punt want heb drukknopjes aan de halsopening moeten bevestigen omdat ie anders teveel openvalt. Als ie op punt staat wil ik het wel inscannen en hier toevoegen als patroontje met eventueel een kleine tutorial, als er interesse in is uiteraard.

vrijdag 23 september 2011

Stoffenspektakel

Vandaag was er in Gent het stoffenspektakel. Ik ging er heen met een vriendin die een stofje mocht kiezen waarmee ik haar een boleo ga maken. Dit beloofde ik haar als ze zou afstuderen in haar brugopleiding tot A1 verpleegkundige en dit is enkele weken terug gebeurd!

Dit is m'n buit van het stoffenspektakel (links boven rood met witte stippen is m'n tafelkleed en dus geen stofje).


Deze avond maakte ik al een fleece poncho voor Lotte met kap, grote zak vooraan en openingen voor haar armen/handen. De uitleg bij het patroon was in het duits, niet simpel met al die specifieke termen... Ik heb het gemaakt naar hoe ik dacht dat het moest en het is best goed gelukt vind ik.



Gisteren maakte ik nog een kleedje in tricot voor Lotte met een stofje uit de kringloopwinkel.




Er kwam veel vraag naar het patroon van de salopet. Deze vond ik hier, ik maakte de versie met alle opties erop en eraan en verlengde de broekspijpen.

woensdag 21 september 2011

mei tai

Ik maakte een weekje of wat terug een mei tai maar had hem tot nu toe nog niet geprobeerd. Heel hip and happening is hij niet. Het is gemaakt van een oud laken maar hij is stevig en dat is volgens mij wel het belangrijkste, niet?
Basje vindt het alvast heel fijn zo bij mama op de rug!


Eergisteren maakte ik een rokje voor Lotte met een restje ribcord en katoen van m'n boleo tas. Let ook op de Mega Mindy pose van Lotte. Momenteel is ze heel 'into' Mega Mindy en uiteraard prinsessen!




En gisteren dan maakte ik een tricot kleedje uit een Japans boekje. Ik maakte maat 100. (Lotte draagt nu 98-104) maar het is veel en veel te groot. Het vliegt dus de kast in tot  volgende zomer (hopelijk een betere dan dit jaar)


Oja, ik vond onlangs nog een leuke applicatie in de hema en dit streek ik op een tshirtje voor Lotte. Het bleef echter niet goed plakken en heeft nog 2 lagen textiellijm gekregen ook. Hopelijk blijft het nu hangen. Het vliegt eerst in de was om te zien of het nu echt zal houden, anders moet ik het nog vaststikken...

woensdag 14 september 2011

fietsen groeien in bomen

Ja hoor... geloof je me niet?


En ik maakte ook nog een rok voor mezelf maar hiervan heb ik niet zo'n duidelijke foto. Het is een soort kokerrok met een splitje vooraan en 2 zakken achteraan. In de zijnaden heb ik paspel toegevoegd.





En voor diegenen die vroegen vanwaar ik het patroon haalde van de salopet: http://www.ikatbag.com/2011/02/boy-shortalls-on-made-by-rae.html
Ik maakte de pijpen langer en maakte de versie met alle extra's.

maandag 12 september 2011

knoopjes en salopet

Deze morgen ging ik naar de kringloopwinkel. Ik had er zo'n zin in... eigenlijk ging ik naar die in Mariakerke gaan maar omdat Basje afgelopen nacht niet zo goed geslapen had, liet ik hem thuis bij de papa en ging ik snel alleen eens naar 'onze' eigen kringloopwinkel.
Ik vond er een leuke salopet voor Bas en een hele collectie knopen. Totaalprijs 5 euro.

de knopen


Toen ik terug thuis kwam, was ook de postbode geweest en was m'n bestelde paspelband toegekomen! Ik kon dus eindelijk beginnen aan m'n salopet voor Lotte. Deze lukte redelijk goed maar gelukkig is de stof een beetje elastisch want aan het buikje zou het anders heel krap worden.
Ik ben van plan om later de zakken te veranderen in een iets meer jongensachtig motiefje zodat Bas deze ook nog kan afdragen. Of zou dat te meisjesachtig zijn, dat blauw met oranje?






zondag 11 september 2011

Een organiser en een give away

Laten we beginnen met de give away. Niet van mij maar die van meidenmama. Je vindt de super leuke give away hier !

En de organiser dan. Die maakte ik deze namiddag. Met al de verschuivingen van de meubels hier had ik ineens geen plaatsje meer voor ons tvboekje, afstandsbediening,... meer te leggen.
Dus ging ik achter m'n naaimachientje zitten en maakte en allereerste project op m'n nieuwe plaatsje en ik moet zeggen dat het me daar bevalt. Met m'n stoel met wieltjes onder rol ik zo naar de tafel waar ik kan knippen en tekenen en dan rol ik terug naar m'n bureau! Super gewoon!
Ok, maar de organiser. Ik knipte een lap stof waar ik enkele zakjes op naaide. Allemaal gewoon rechthoekjes, behalve die voor het fototoestel. Dat is wat breder en daar heb ik een plooitje in gemaakt zodat het er netjes inpast.


De organiser hangt met velcro vast zodat die eraf kan en kan gewassen worden. Er is een zakje voor het tv boekje (ja, ik lees de story), het tvbakje, m'n bakje voor internetbankieren en het fototoestel. Allemaal zaken die ik hier graag dicht bij mij heb.

En ik blij te kunnen melden dat m'n bureautje er nog steeds zo netjes uitziet als enkele dagen terug. Hopelijk kan ik dit volhouden :-)

Prettige avond voor iedereen en een mooie nacht. Hier zal die wat minder mooi zijn vrees ik want Basje is weer heel lastig, hangerig en huilerig... Op dit eigenste moment ligt hij ook te 'neuten'....

zaterdag 10 september 2011

een eigen plekje

Tot gisteren stond m'n naaimachine op onze eettafel. Dit wil dus zeggen: bij elke maaltijd alles eraf, langs de kant schuiven, opruimen,...  Nadien alles weer terug zetten....
Dit resulteerde in een rommelige tafel, een strijkplank die maar niet opgeruimd geraakte (daar verhuisde de naaimachine naar toe als we gingen eten), een rommeltje in m'n naaibakjes, patronen die in de war geraakten,...
Dit kon niet langer zijn dus trokken we naar de ikea, kochten een bureautje en begonnen bijna alle meubels in onze woonkamer en keuken te verhuizen.
Resultaat: meer plaats in onze keuken en woonkamer, een opgeruimde (lees bijna lege) tafel en een eigen plekje voor mij alleen!!!
Het is niet zo'n ruim bureautje maar dat hoeft ook niet. De eettafel staat vlak achter m'n plekje en daar kan ik nu zonder problemen patronen tekenen en knippen (want de tafel is toch bijna leeg).

mijn plekje!

opbouw vh bureau gevuld met scharen, nietjesmachine, plakband,...

schuif netjes gevuld met garen, linten, velcro,...

kastje ernaast is m'n stoffenkastje

leuk speldenkussen

 
magnetische kruidenpotjes gevuld met speldjes, lintjes en knopen

donderdag 8 september 2011

Taart en bomber hats

Gisteren een taartje gebakken. Zomaar, gewoon omdat we er zin in hadden. Het werd een gewone biscuit gevuld met slagroom en kersen, afgesmeerd met vanille creme au beurre en overgoten met ganache. Voor decoraties had ik niet veel tijd of zin meer dus hebben Lotte en ik gewoon enkele bloemetjes en een hertje uit marsepein uitgestoken.
Het uitzicht van de taart zie je hier, en je zal me maar moeten geloven als ik zeg dat die heel lekker was!!!


Vandaag maakte ik 2 bomber hats. Dit zijn een soort houthakkersmutsen of vliegeniersmutsen.
De eerste viel een beetje te klein uit. Net gepast eigenlijk maar Bas had deze niet graag op z'n hoofd. Zat te krap waarschijnlijk.



De tweede was veel beter en deze hield Basje dan ook graag op!



Het patroon vond ik hier en een bijhorende turotial hier 
Het patroon nam ik over op 90% en past heel mooi voor Basje. Het had ook aan 85% gekunnen.
(bas heeft een hoofdomtrek van 45 cm  en is 16 maand, zo heb je een beetje een idee hoe groot of hoe klein je jouw patroon moet overnemen)
Verder ligt hier nog een in stof geknipte salopet klaar voor Lotte maar ik wacht nog op de levering van m'n bestelde paspel om deze in elkaar te kunnen zetten.

zaterdag 3 september 2011

1ste schooldag, 1ste (en 2de) boleo, 1ste zandbakovertrek

Maar leuk druk!

Wat hebben we de afgelopen dagen allemaal gedaan... ff nadenken...

Ik heb een bijpassend hemdje gemaakt voor bij de broek die ik voor Lotte maakte. Zo werd haar schooloutfit compleet!


De eerste september was het dan zover! Lotte ging naar de eerste kleuterklas. Ze is niet meer bij de kleinsten op school... m'n meisje wordt groot. Ze moest nog met de 'oude' boekentas naar school want de nieuwe was nog niet helemaal af. Op 2 september was ze gelukkig wel af en kon ze met de nieuwe naar school.



Lotte haar juf trekt ook af en toe foto's van 'haar' kindjes en stuurt deze ons dan door. Van de afgelopen 2 dagen mochten we oa deze foto's van Lotte al ontvangen



Toen Lotte op school zat, heb ik een nieuwe overtrek gemaakt voor onze zandbak. Tafelzeil van de ikea, hoekjes ingestikt en in deze hoekjes een extra rondje tafelzeil geplakt om te verstevigen en klaar is kees!

En om af te ronden heb ik ook nog 2 boleo tassen gemaakt. De eerste (rode) was als cadeau voor een jarige vriendin. De tas viel me zo goed mee dat ik er ook voor mezelf één maakte. Het is telkens ribcord (de effen stof) gecombineerd met een katoentje.