Pinterest!

maandag 31 oktober 2011

Van Katoen, ZsaZsaZilet, waar ik opgroeide en de mooiste stad ter wereld

De voorbije dagen maakte ik een VanKatoen peuterkleedje, een ZsaZsaZilet, ging ik wandelen in het bos en passeerde ik langs het huis waar ik opgroeide en ging ik naar de mooiste stad ter wereld!











woensdag 26 oktober 2011

Moeilijk!!!!!

Wat was moeilijk? Dit: de birthday party dress van Oliver + S



Dit was heel wat minder moeilijk:


vrijdag 21 oktober 2011

maskers, monsters en hoesjes

Deze week heb ik voornamelijk gebreid. Ik breide 4 ZsaMasks (meer info en patroontje op de site van Mme ZsaZsa). Een voor Bas, een voor Lotte en twee voor de twee neefjes. Op onderstaande foto zie je een Lotte die geen zin had in poseren...



Vandaag maakte ik dan nog een hoesje voor m'n fototoestel.



En nog vandaag maakte ik een kersenpitmonstertje. Het is ongeveer 15 cm groot (het lijfje) en bevat geen kersen maar wel rijst. Lotte is er verzot op! Ik vind het wel een leukerdje en denk eraan het te maken als extra cadeautje voor de neefjes hun kerst.


Komende dagen staan er 2 kleedjes voor Lotte op het schema, alsook een broek (of 2) voor Lotte, een rok voor mezelf en een monstertje als hierboven voor Bas.

maandag 17 oktober 2011

Kaatje tomaatje tralalaatje salaatje ....

Mijn broer is kleuterleider in het 1/2de kleuterklasje van een schooltje. Hij speelt heel vaak gitaar voor de kindjes en wou z'n gitaar wat persoonlijker maken.
Hij probeerde het zelf door 2 isomobollen (ogen) op z'n gitaarzak te hangen maar dat werkt niet goed, ze bleven eraf vallen.
Toen werd ik dus ingeschakeld. Hij wou graag een kaatjehoofd.... pfff ik zag het eerlijk gezegd niet zitten.
Toch maar aan begonnen, elke dag deed ik een beetje verder en vandaag was ie af... Het hoofd heeft binnenin een uitholling zodat ie zo op de hoes van de gitaar kan bevestigd worden met velcro.
Ik ben heel benieuwd wat ie er van zal vinden...

donderdag 13 oktober 2011

boleo nr 3


Boleo voor een vriendin die slaagde in haar brugopleiding van A2 naar A1 verpleegkunde. Het bloemenstofje koos ze zelf op het stoffenspektakel, de rood/roze stof koos ik op stoffenkraam.nl
Het zijn beiden heel dunne ribcords.



En ook deze maakte ik vandaag. Een schort voor m'n schoonzus. Tafelzeil uit Ikea met een cichybiais uit m'n plaatselijke fourniturenwinkel.

Lieve Sint,

Ik was heel braaf dit jaar en vraag dan ook graag een cadeautje aan U.

Ik droom van deze machine. Een bernette 92c.


Dank u wel lieve Sint!

uw kapoen,
MaMarleen

Heeft iemand positieve en/of negatieve ervaringen hiermee?
Tips waar ik rekening moet mee houden bij aankoop van een nieuwe naaimachine?

dinsdag 11 oktober 2011

Bezig met vanalles en nog wat

De laatste dagen ben ik bezig met vanalles en nog wat: ik probeer een kaatjeshoofd te maken, ik ben een snood aan het breien, ik heb stof besteld voor een boleo voor een vriendin, ben naar ikea geweest achter tafelzeil om een schort mee te maken voor m'n schoonzus en ondertussen verzorg ik m'n zieke Basje.

Hij is gelukkig sinds deze middag iets beter maar hij heeft alweer z'n tweede oorontsteking van het seizoen achter de rug. Vorige winter heeft er zeker een stuk of 7-8 gehad. Eigenlijk zijn het geen echte oorontstekingen maar subaccute otitis oftewel: een net niet oorontsteking. Maar ons ventje ziet er wel enorm van af en tot nu toe is er nog nooit iets aan gedaan geweest. Tot deze keer dus, hij neemt nu antibiotica en als hij nog eens last heeft dan naar nko en buisjes. Ik ben blij dat er deze keer echt iets gebeurd voor hem want vorige winter was echt een hel!
Basje ziek.... :-(
Midden op de dag bij papa uitgeteld liggen slapen, overkomt hem anders NOOIT

Tussendoor heb ik nog een heel snel rokje gemaakt voor Lotte, 2 potloodrollen en 3 rugzakjes.











zondag 2 oktober 2011

Cadeautje dat veel succes kende en misschien wel het leukste stofje ooit...

Gisteren gingen we naar een housewarming. Een gezellig cadeau wilden we meenemen voor een gezellige nieuwe thuis. Het werd een bakmand, want wat is gezelliger dan de geur van versgebakken koekjes?
Het mandje was gevuld met een pot met ingrediënten voor de koekjes, een schort (langs 2 kanten draagbaar) en een ovenwant. Allemaal zelfgemaakt uiteraard.



Vandaag gingen we naar de rommelmarkt in eeklo en ik vond er het leukste stofje ooit. Denk dat ik het nooit ga durven verknippen....