Pinterest!

vrijdag 18 november 2011

Huisje tuintje struikje beestje

Ik heb weinig gepost de laatste week maar was wel druk bezig... ik maakte een speelhuisje dat je over de tafel hangt. Het is een deel van de sint cadeau voor Bas en Lotte.

De 'voordeur' mocht misschien iets hoger komen maar de kindjes kruipen er toch in dus geeft het niet.
De brievenbus (net dezelfde als onze echte brievenbus) gaat open en er kunnen brieven in gestopt worden.
Er zijn ook bloemmetjes, vlinders, poes, vogelhuisje met vogel en tuinhekje.

Moe maar voldaan sluit ik deze week af! :-)







maandag 14 november 2011

Van cupcake tot broek

Vorige week was het ventje jarig. Met een pijnlijke teen bakten Lotte en ikzelf toch browniecupcakes. Deze vielen goed in de smaak, heel goed zelfs bij sommigen.


Mijn pijnlijke teen liet ik wat rusten en kroop dus niet achter de naaimachine. Ik haakte erop los (voor de allereerste keer in m'n leven) en maakte een dekentje voor het poppenbed. Nog niet echt perfect maar het is zeker ok voor dit doel.
Aan de achterkant bevestigde ik een katoentje die nog ooit dienst deed als gordijn, toen ik nog een klein MaMarleentje was.


En vandaag kuiste ik de kasten van de kinderen uit en kwam tot de conclusie dat ze meer dan kleding genoeg hebben in hun huidige (en soms zelfs grotere) maten. Enkel Lotte kon nog een warme winterbroek gebruiken. Ik maakte een jeansbroek die volledig gevoerd is met een zacht tricootje. Ik appliceerde er een hondje op om het iets 'spannender' te maken.


zondag 13 november 2011

Stilte

Het ligt hier ff stil... ik heb m'n teen zwaar verstuikt afgelopen maandag en sindsdien niets meer gemaakt. Wel veel plannen gemaakt maar niets anders :-)

Voor die plannen zijn ook stoffen besteld.

En ik ben een dekentje voor het poppenbedje aan het haken. Het is niet volledig zoals het zou moeten zijn maar het valt wel mee voor een eerste haakpoging. Moet het nog deels in elkaar zetten en langs de achterkant een katoentje stikken en dan post ik zeker een foto.

We weten ook sinds maandag dat ons Basje buisjes zal krijgen in z'n oortjes op 2 december. Is wel spannend ivm de verdoving en zo maar ik hoop dat hij er wel mee zal geholpen zijn.

Zo, binnenkort dus een foto van een dekentje en ik hoop vanavond misschien nog een jeansbroekje voor Lotte in elkaar te zetten.